tisdag 20 december 2011

Tävla med Finn Upp!

Hej alla Mugglisar där ute!

Mugglis är ju en fantastisk hemsida (vet vi ju!) och det har fler och fler upptäckt. Ryktet har spridit sig och nu vill tävlingen Finn Upp gärna ha era idéer! Finn Upp är en uppfinnartävling där ungdomar mellan 12-15 år får vara med och tävla. Tävlingen går bara av stapeln var tredje år och 2012 är det dags igen!
I Finn Upp används uppfinnande som ett sätt att lära. Deltagarna får identifiera ett problem i sin vardag och får sedan försöka lösa problemet – med en egen uppfinning.
Tävlingen har inga fasta tävlingskategorier. Finn upp vill öppna upp för såväl "hårda" tekniska uppfinningar likväl som "mjuka" uppfinningar som kanske löser problem av social art, t. ex. mobbing. Gemensamt är att uppfinningarna kan lösa problem och tillfredsställa behov. Deltagare kan skicka in ett eller flera bidrag till tävlingen. Idéerna kan vara helt nya uppfinningar eller förbättringar av redan existerande produkter.
Finn Upp vill gärna att vi på Mugglarportalen är med och tävlar. Det kan vara uppfinningar med Harry Potter-tema (t. ex. att skapa en fjärrkontroll så att trapporna på Hogwarts lyder just mig eller något annat, ännu bättre!) eller vanliga mugglaruppfinningar.
Finn Upp delar ut stipendier på mellan 1000 och 5000 kronor till alla pristagare. Ett särskilt specialpris kan gå till t ex en skola, ett arbetslag eller en lärare som utmärkt sig i arbetet med Finn Upp.
Vi kommer på Mugglis även att ha en ”tävling i tävlingen”, dvs ni kan maila oss er uppfinning och sedan kommer vi ha en omröstning. De fyra bidrag som får flest röster får tillsammans med Li * och Erfa * gå på den stora final-galan i Stockholm i maj. Tidigare år har festligheterna hållits på Stadshuset och prisutdelare har varit Kronprinsessan Victoria. Tid och plats plus mer info kommer.
För att maila in er uppfinning till oss, använd mailen erfa@mugglarportalen.se
För att registrera din uppfinning på Finn Upp så går du till denna länk (sista dag för inlämning av uppfinning är 1 feb
http://www.finnupp.se/registrerauppfinning
Vi är glada över att Finn Upp vill att Mugglis ska vara med och tävla, och tycker att det hela är väldigt spännande! Vi hoppas att alla ni Mugglisar i rätt ålder där ute gnuggar geniknölarna och kommer på något helt fantastiskt! Tveka inte att fråga om ni har några frågor – frågar man inget får man inget veta!

/ Li * och Erfa * i samarbete med Finn Upp

1 kommentar:

  1. Wow, vad häftigt! :)
    Jag var med i FinnUpp förra året, men i år är jag för gammal. Men lycka till ni andra!

    SvaraRadera

Tack för att du läser Mugglis Insider! Innan du försvinner från inlägget, lämna gärna en kommentar! Vi tar emot alla åsikter, positiva som negativa, men inlägg som bryter mot svensk lag kommer att raderas!