onsdag 5 oktober 2011

Snape-spelet är här!

Hej där alla som läser Mugglis Insider-bloggen! Det här är Erfa som talar. Det har en tid här på bloggen pratats om ett kommande spel på Mugglarportalen. Nu är det äntligen här!

Det heter Snape och har vissa likheter *ehum* med det klassiska spelet Snake. I korthet går det ut på att professor Snape måste samla ihop en massa trolldrycksflaskor utan att snubbla på sin mantel eller springa in i en vägg. När han gör det får han - eller alltså du - poäng!

Spelet har varit under utveckling av och till sen början av juni i år, efter att det föreslogs i en tråd på Mugglis! Till skillnad från Frågesporten och Hänga Harry är spelet inte skrivet i enbart HTML och JavaScript. Det skulle vara möjligt i HTML5, men tyvärr finns det inte så utberett stöd för det än. Nej, i stället är spelet skrivet som en Java-applet. Närmare bestämt har jag använt Slick2D-biblioteket för grafik, om någon är nyfiken.

Såhär kan en spelomgång se ut:


Som alltid när det kommer nya funktioner på Mugglis är det stor risk att inte allt fungerar helt från början. Så om ni hittar något som verkar konstigt, tveka inte att skriva om det i buggforumet! Det verkar än så länge vara problem att köra spelet på Mac, men vi jobbar på det. Enda problemet är bara att jag inte har någon Mac, så det är lite svårt att testa. Eh, men det ska nog snart vara fixat!

Trevligt spelande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du läser Mugglis Insider! Innan du försvinner från inlägget, lämna gärna en kommentar! Vi tar emot alla åsikter, positiva som negativa, men inlägg som bryter mot svensk lag kommer att raderas!